LEREN (KATECHESE)

Wij bieden een plek waar de verhalen uit de Schrift verteld blijven worden aan de religieuze zoekers van onze tijd. Niet om iemand te bekeren of de kerk binnen te halen, maar om vanuit de geloofstraditie hulp te bieden in de levensoriëntatie en bij de persoonlijke geloofsverdieping.

Wij willen een gastvrije herberg zijn waar de religieuze pelgrims van onze tijd welkom zijn. In de joodse en christelijke traditie vinden ze voedsel waarmee zij verder kunnen op de pelgrimstocht van het leven.

Wij zijn erop uit ervaringen van zingeving en religiositeit uit te wisselen, met de bedoeling elkaar te verrijken.

Als een parochie in Dominicaanse traditie hebben wij steun in de samenwerking met Plein van Siena.
Zie voor meer informatie de website van het Plein.

Wandelingen op Zorgvlied

Sinds 1994 schrijft Rob de Groot in elk nummer van Thomasklanken een overweging in de rubriek Wandelingen op Zorgvlied. De begraafplaats aan de Amstel inspireerde hem daar ooit toe en sindsdien maakt hij er regelmatig wandelingen. In zijn eerste ‘wandeling’ schreef hij: Wandelen op een begraafplaats, kijken naar al die graven van vroeger en van pas onlangs, luisteren naar de stilte in de bomen brengen je op andere gedachten. In zijn ‘wandelingen’ probeert hij steeds een verband te zoeken tussen geloven en samenleven. Hoe staan we met onze geloofswaarheden in de samenleving en hoe inspireert de samenleving in al z’n facetten ons geloof.

Boekenrubriek ‘Onder Woorden’

Deze rubriek bespreekt steeds kort enkele actuele boeken over religieuze onderwerpen, vaak in samenhang met het maatschappelijk leven. Zij kunnen ons inspireren en bieden interessante achtergrond informatie.