Informatie  Vieren  Zorg  Leren  Onderweg  Financiën  Plein v. Siena  Links

 

AMNESTY INTERNATIONAL
GROEP 333 (DE PIJP / RIVIERENBUURT / WEST)
 

maart 2021

Schrijfactie Mexico:
 Ontslagen schoonmaker moet compensatie krijgen

Jorge Pérez Ortega (70) klaagde over het gebrek aan persoonlijke beschermingsmiddelen tegen covid-19 in het Mexicaanse ziekenhuis waar hij als schoonmaker werkte. Prompt werd hij ontslagen. Nu heeft hij moeite om rond te komen.

Kritiek op covid-beleid ziekenhuis kost schoonmaker baan
DJorge Pérez Ortega (70) verdiende een mager loontje in een Mexicaans ziekenhuis. Hij en zijn collega’s kregen van het schoonmaakbedrijf geen persoonlijke beschermingsmiddelen tegen covid-19 uitgereikt. Jorge beklaagde zich hierover in een interview met een televisieploeg die een reportage maakte over het ziekenhuis. Zes dagen later werd hij ontslagen door het bedrijf, dat ingehuurd was door overheidsorganisatie ISSSTE. Sindsdien hebben Jorge en zijn vrouw moeite om rond te komen.

De Mexicaanse overheid is als opdrachtgever van het schoonmaakbedrijf verantwoordelijk voor het onterechte ontslag van Jorge en moet hem daarvoor compenseren. De overheid moet ook zorgen voor persoonlijke beschermingsmiddelen voor alle werknemers in ziekenhuizen, inclusief schoonmakers.

Wat kun jij doen?
Schrijf vóór 1 mei 2021 naar de autoriteiten in Mexico. Roep hen op om Jorge Pérez Ortega compensatie te geven voor zijn onterechte ontslag.

Klik hier voor de voorbeeldbrief, die u eventueel kunt uitprinten.

Hartelijk dank!

 

terug