Informatie  Vieren  Zorg  Leren  Onderweg  FinanciŽn  Plein v. Siena  Links

 

AMNESTY INTERNATIONAL
GROEP 333 (DE PIJP / RIVIERENBUURT / WEST)
 

november 2020

Schrijfactie Peru:
Gerechtigheid voor vermoorde milieuactivist

Gerechtigheid voor vermoorde milieuactivist Mensenrechtenverdediger en milieuactivist Roberto Carlos Pacheco uit Peru werd vermoord vanwege zijn strijd tegen de illegale mijnbouw in het Amazonegebied.

Vermoord vanwege strijd voor milieu
Roberto Carlos Pacheco verzette zich tegen de illegale mijnbouw in de Madre de Dios-regio in het Amazonegebied en de negatieve effecten daarvan op het milieu. Op 11 september 2020 werd hij door onbekenden doodgeschoten, nadat hij al verschillende keren was aangevallen en met de dood bedreigd.

Alle incidenten werden bij de overheid gerapporteerd, maar die deden daar weinig mee. Roberto Carlosí familie zegt dat ook zij gevaar lopen, vooral Demetrio Pacheco, de vader van Roberto Carlos.

De Madre de Dios-regio wordt de laatste jaren geteisterd door maatschappelijke conflicten en milieuproblemen. Dit als gevolg van illegale mijnbouw door de georganiseerde misdaad, illegale houtkap en verontreiniging door giftige metalen.


Wat kun jij doen?
Schrijf vůůr 1 december 2020 naar de autoriteiten in Peru. Roep hen op om de moord op Roberto Carlos Pacheco te onderzoeken.

Klik hier voor de voorbeeldbrief, die u eventueel kunt uitprinten.

Hartelijk dank!

 

terug