Informatie  Vieren  Zorg  Leren  Onderweg  FinanciŽn  Plein v. Siena  Links

 

Vastenactie 2019: schoon water verandert alles!


Vastenactie steunt ieder jaar projecten over de hele wereld die zorgen voor veilig, bereikbaar water. Zo zorgden we er in 2018 voor dat ruim 14.000 mensen toegang kregen tot schoon drinkwater. In 2019 zetten we vijf waterprojecten in de schijnwerpers.

Goed waterbeheer in Kivu, Congo
In Masisi-gebied in Noord Kivu, Congo willen we helpen het waterbeheer en de (kennis van) hygiŽne te verbeteren. Er worden watercomitťs opgericht waar speciale aandacht is voor participatie van vrouwen.

Hoe een waterfilter het leven van Bernadette en haar gezin veranderde.
Bernadette woont met haar gezin in Kalehe, Congo. Het water dat zij uit de nabij gelegen rivier haalt is verontreinigd en veroorzaakt buikpijn en diarree. Veel van haar buren en ook Bernadette zelf gaven het weinige geld, dat zij hadden, uit aan medicijnen. Een waterfilter veranderde alles. Het gezin beschikt nu in een handomdraai over schoon water ťn bespaart geld. ďWij halen water uit een stroom met heel vies water. In de dorpen stroomopwaarts is het al gebruikt en er is van alles in gedumpt. Ik was constant ziek, zodat ik dacht dat ik behekst was. Sinds ik een waterfilter heb gekregen hoef ik het water voor mijn jongste kind niet meer te koken. Dat was lastig, want soms had ik geen hout om vuur te maken en er was niemand om mij te helpen als ik zelf ziek was of andere dingen moest doen. Nu met dat filter heb ik in een handomdraai schoon water. Zelfs mijn kinderen kunnen het bedienen, zo gemakkelijk is het. Het hele gezin drinkt nu schoon water. Medicijnen heb ik niet meer nodig. Ik voel me veel beter en het spaart ook nog geld uit!Ē

Denk aan andere vrouwen die zouden kunnen leven zoals Bernadette en draag bij! De offerkist staat in onze kerkruimte.
IBAN: NL21INGB0000005850 Stichting BVA Vastenctie.  

terug